Hotely na Liptove hlásia na Nový rok vypredané kapacity

21.11.2015 Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš 21. novembra (TASR) - Viacero ubytovacích zariadení na Liptove hlási v silvestrovskom období takmer vypredané kapacity. Záujem o ubytovanie sa priamoúmerne zvyšuje so vzdialenosťou hotela k lyžiarskemu stredisku.

Silvestrovský týždeň je z hľadiska záujmu turistov suverénne na čele rebríčka. "Teší ma, že zimné pobyty sa tento rok predávajú oveľa lepšie ako vlani. Verím, že jedným z dôvodov je aj množstvo atraktívnych noviniek, ktoré sme pripravili pre návštevníkov," konštatuje Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov. Silvester na Liptove sa nesie v znamení zábavy a snežných radovánok, pretože ako jediný región na Slovensku podľa nej dokáže garantovať kvalitné lyžiarske podmienky, a to aj napriek vrtochom počasia.

V období Vianoc a Silvestra majú kapacity obsadené na viac ako 80 percent v Hoteli Sorea Máj v Jánskej doline. "Vďaka SKI & AQUA Busu už vzdialenosti prestali byť pre našich hostí prekážkou. Kyvadlová doprava totiž držiteľom Liptov Region Card umožňuje prepravovať sa medzi najväčšími turistickými lákadlami pohodlne a najmä úplne zadarmo," vysvetľuje Simona Pirožeková, obchodná manažérka hotela.

"Keďže máme v hoteli obchod spojený s požičovňou, poskytujeme kompletnú starostlivosť pre hostí, ktorí si budú chcieť zapožičať výstroj, respektíve ho zakúpiť. Oproti minulej zimnej sezóne taktiež pribudol rozšírený wellness, kde si môžu hostia po dobrej lyžovačke bezstarostne oddýchnuť. Pre tých, ktorí priletia na popradské alebo bratislavské letisko, vieme zabezpečiť aj prepravu formou taxi služby," vymenúva Michal Magdoško z recepcie Hotela Fis Jasná.

Nezanedbateľný je aj rastúci počet turistov spoza našich východných hraníc. Po vlaňajšom pilotnom spustení pravidelnej leteckej linky medzi Popradom a Rigou pribudli spojenia aj s Moskvou, Petrohradom a ďalšími metropolami severnej Európy. "V porovnaní s minulým rokom evidujeme vyšší záujem o pobyty na všetky zimné mesiace. Dôvodom je nielen vydarená vlaňajšia sezóna, ale aj fakt, že stredisko v Jasnej bude v marci dejiskom Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní,“ prezrádza Vladimíra Klaučová z marketingového oddelenia Wellness Hotela Chopok.

Vysoký záujem o pobyty na prelome rokov zaznamenávajú aj na Lúčkach. Tamojšie kúpele si obľubuje stále viac návštevníkov z Ruska, Bieloruska a Litvy. "Počet miest na silvestrovský týždeň sa rýchlo míňa. Dosiaľ sa nám nestalo, že by sme pre nedostatok ubytovacích kapacít v tak hojnom počte museli klientom ponúkať alternatívne termíny. Rovnako evidujeme množstvo objednávok na celú zimnú sezónu vďaka Ski Wellness pobytom spájajúcim zábavu na svahoch a relax v liečivej minerálnej vode," pochvaľuje si Peter Mičko z marketingového oddelenia Kúpeľov Lúčky.
 

Vyberte región